Airconditioning

Tegenwoordig is airconditioning overal aanwezig. In winkels, hotels, restaurants, ziekenhuizen, kantoorruimtes maar ook in privaatwoningen. Airconditioning is tegenwoordig geen luxe meer, de juiste omgevingstemperatuur bepaald of we ons goed in ons vel voelen. Zowel in woon- als in werkomgeving. Airco is meer dan alleen maar koelen, ook de zuiverhuid, vochtigheid en de verdeling van de lucht worden geregeld. De meeste airco´s beschikken tegenwoordig over een warmtepomp. Dit wil zeggen dat ze in de zomer kunnen koelen en in de winter kunnen verwarmen. Hierdoor kunnen we het hele jaar door de ideale omgevingstemperatuur bekomen. Dit systeem is ook ideaal voor in de lente of de herfst wanneer we nog van die frissere dagen hebben en onze hoofdverwarming kunnen laten afstaan. Zodat we kunnen sparen op onze gas- en oliefacturen.

Een aanrader, de DC Inverter

* Energiebesparend

In tegenstelling tot de gewone airco kan een inverter airco de compressorsnelheid regelen. Wanneer de gewenste binnentemperatuur bereikt wordt, gaan de inverters hun compressorsnelheid verlagen en zo de gewenste temperatuur behouden. Bij een gewone airco gaat deze constant aan en uitgeschakeld worden waardoor men veel piekstromen heeft en dus een hogere energiefactuur gaat bekomen, ook zal er een vluggere slijtage van de onderdelen optreden.

* Comfortabel

Gewenste binnentemperatuur blijft constant behouden wat een aangenamer gevoel geeft. Geluidsniveau wordt sterk verminderd. Hoewel de aankoopprijs hoger ligt, kan men de hele investeringskosten op korte termijn terug verdienen doordat men bij een inverter tot 40% minder elektriciteitskosten heeft.Airconditioning als hoofdverwarming

Omdat de energie prijzen de laatste tijd zo snel omhoog gaan wordt airconditioning tegenwoordig bij heel wat toepassingen (hotel, kantoor, winkels, woningen...) gebruikt als hoofdverwarming.

Voordelen t.o.v. traditionele verwarming:

* ingestelde temperatuur wordt sneller bereikt

* men kan zowel koelen als verwarmen

* luchtzuivering dmv filters in binnenunits

* ventilatiesysteem, afvoeren van binnenlucht en aanvoeren van verse buitenlucht

* ontvochtigen, zodat men de ideale vochtigheidsgraad kan bekomen

* besparing van +/- 40% op energiefactuur

Nadelen t.o.v. traditionele verwarming:

* investeringskost ligt +/- 35% hogerimageSoorten BinnenunitsNeem contact met ons op voor meer informatie.


Home
Airco
Ventilatie
Koeling
Klanten
Contact